Рома се класира за 1/2-финалите в Лига Европа след като отново победи Милан,

...
Рома се класира за 1/2-финалите в Лига Европа след като отново победи Милан,
Коментари Харесай

Десет от Рома довършиха започнатото срещу Милан

Рома се класира за 1/2-финалите в Лига Европа откакто още веднъж победи Милан, този път с 2:1 и с общ резултат 3:1 продължава напред.

Рома стартира по-активно дуела на стадио " Олимпико " и разумно съумя да поведе в резултата. Лоренцо Пелегрини насочи мощен удар от границата на наказателното поле, като топката рикошира в напречната греда. Джанлука Манчини бе на точното място в верния миг, с цел да се възползва от рикошета и да опъне мрежата на опразнената врата на " росонерите " в 12-ата минута.
 Снимка 661777
Източник:

Рубен Лофтъс-Чийк получи топката в наказателното поле на Рома в 19-ата минута и не се поколеба да шутира. След рикошет в тялото на Джанлука Манчини, обаче топката се отби в напречната греда на вратата.

Рома съумя да удвои преднината си в 22-рата минута, когато Ромелу Лукаку бе изведен зад тила на защитата на Милан. Белгиецът завоюва физическата борбата с Матиа Габиа, с цел да насочи подаване към Стефан Ел Шаарауи, само че бранителят на " росонерите " отби. Топката обаче се озова в краката на Пауло Дибала, който приключи по страховит метод, изпращайки топката в десния ъгъл на вратата, защитавана от Майк Менян.

Рафаел Леао напредна по лявото крило, като съумя да надбяга Зеки Челик, само че турчинът загуби разсъдъка си и се впусна на безсрамен шпагат в краката на португалската звезда на Милан. Шимон Марчиняк не се поколеба и сподели пряк червен картон на Челик, който остави Рома с 10 души на терена в 31-вата минута.

Леао потегли още веднъж на пробив по лявото крило на нападението на Милан в 35-ата минута, като центрира на втора греда, където Лофтъс-Чийк насочи удар с глава, който обаче бе блокиран от защитник на домакините.

Кристиан Пулишич си отвори пространство за удар от границата на наказателното поле на Рома в 45-ата минута, само че не съумя да откри очертанията на вратата, защитавана от Миле Свилар.

Милан стартира интензивно втората част. В 49-ата минута Самуел Чуквуезе напредна по дясното крило и комбинира с Лука Йович, който стреля към вратата на Свилар, само че Диего Йоренте съумя да блокира удара на сърбина.

Рома разпростра своя контраофанзива в 58-ата минута, като Стефан Ел Шаарауи изнесе топката и изведе Леонардо Спинацола, който опита удар от дребен ъгъл, само че Майк Менян съумя да отрази.

Тайми Ейбрахам съумя да насочи удар към вратата на Милан в 65-ата минута, само че топката мина над напречната греда.

В идващите минути Рома продължи да се брани безстрашно, а футболистите на Милан по този начин и не стигнаха до сериозна заплаха пред Миле Свилар.

Тияни Райндерс опита удар от границата на наказателното поле на Рома в 85-ата минута, само че стражът на домакините се намеси и отрази.

Милан съумя да върне едно попадение в 85-ата минута, когато Рафаел Леао получи топката по лявото крило и центрира на първа греда, където Матео Габиа се извиси над всички и стреля с глава, с цел да опъне мрежата зад Миле Свилар.
 Снимка 661779
Източник:

Последното по-интересно състояние в срещата бе в третата минута на добавеното, когато Стефан Ел Шаарауи се измъкна от Тео Ернандес, който го спъна. Шимон Марчиняк извади пряк червен картон на френския защитник, само че след обзор на обстановката посредством ВАР сподели единствено жълт картон на футболиста на Милан.
 Милан - Рома 0:1 в мач от Лига Европа
Милан - Рома 0:1 в мач от Лига Европа

Вижте подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР